Hubert Achleitner

prolazno. Roman

  • Naslov izvornika: flüchtig.
  • Godina izdanja: 2023.
  • Format: 13x21cm
  • Stranica: 284
  • Uvez: Tvrdi
  • ISBN: 978-953-340-157-7
17,82 € 19,80 € 10.00%

Kratki opis

Prijevod s njemačkoga: Igor Crnković
Književni prvijenac Huberta Achleitnera mudar je i melodičan roman o ljubavi, čežnji i prolaznosti sreće. Maria je nestala. Herwig, s kojim je u braku bila gotovo trideset godina, već mjesecima ne zna ništa o njoj. Činjenica da je dala otkaz i uzela njegov Volvo barem ostavlja nadu da je još uvijek živa. Ali što se dogodilo s njihovim brakom, ljubavi, zajedničkim životom? Hubert Achleitner šalje svoje likove na pustolovno putovanje koje ih vodi od austrijskih planina, preko čitave Europe, sve do Grčke. A koje za oboje ponajprije predstavlja vrlo emotivno putovanje u vlastitu nutrinu. Roman "prolazno" govori o pogrešnim odlukama, sudbonosnim događajima i spremnosti na preuzimanje rizika.
„Susreti s tim ljudima bili su prolazni poput trzava ritma buzukija. A ipak, svatko od njih ostavio je u mom srcu melodiju koja i dalje vibrira.“

HUBERT ACHLEITNER, ponajprije poznat kao glazbenik pod umjetničkim pseudonimom Hubert von Goisern, rođen je u Bad Goisernu 1952. godine. Smatra se najistaknutijim predstavnikom suvremene etnoglazbe i začetnikom takozvanoga alpskog rocka. Osebujna interpretacija glazbe iz alpskih krajeva stilski je raznolika i inspirirana drugim kulturama. Njegova turneja „Linz Europa Tour 2007.-2009.“ sve do danas smatra se jednim od najvećih prekograničnih glazbenih projekata našega vremena. U pauzi nakon brojnih putovanja po svijetu i uspješnih turneja, pod svojim pravim imenom objavio je svoj prvi roman u svibnju 2020. "flüchtig" ("prolazno"), koji je ubrzo postao bestselerom.